thanx korang

Monday, December 31, 2012

LAST DAY

hari terakhir sebelum melangkah ke 2013.

demam + batuk + selsema... tp masih di pejabat.rasanya ini kali pertama aku tak ambil cuti ujung tahun.xperlah sebab cadanganya khamis and jumaat nak cuti.ada appt dengan pakar.

mungkin penat sgt smp demam kot. dugaan dari allah.... demam ok lagi tp bila nak mengadap selsema tu alahai mcm nak je aku cabut idung tu.yerlah dgn keadaan sekarang yg nak bernafas pn agak payah kan.tambah plak dengan selsema.... lg lah sukar nak tarik nafas...tekak sakit sgt....

try to think positive... adalah ni yang allah nak bagi.sebab tu dia bg aku sakit dlu.... kena berehat.

meninggalkan tahun 2012... tak banyak sgt yang berlaku pun.hidup seperti biasa cuma bertukar tempat kerja dan alhamdulillah dikurniakan rezeki...zuriat aku dan suami...tggu mac nanti yer....

azam 2013?dah tentu lah lepas bersalin nanti kena kuruskan badan yg mmg sedia gempal ni...insyallah aku boleh...azam nak byar segala bapak nenek hutang pastu kalau boleh nak berenti keja.....

rasenyer dh banyak kali kot aku bgtao nak berenti keja ni...nk jadi surirumahtangga sepenuh masa????tak kot maybe nak sambung belajar....

semoga apa yang diimpikan menjadi kenyataan....

kepada semua yang membaca kalau ada salah silap sepanjang 2012 ni mohon maaf dan dihalalkan makan minum yer....

berjumpa lagi kita di 2013

cikweenkata : bos boleh cuti plak seminggu ni...haihhh untunglah jd bos kan

xoxo-cikween

Friday, December 28, 2012

UNTUKMU SAHABAT - EPISOD 2

sedang minum di kafe pejabat aku didatangi sahabat.....

"boleh aku minum sekali...."

"order lah lain... takkan nak kongsi dengan aku" jenaka yang cuba ku sampaikan...tapi muka nya tetap kelat seperti semalamnya....

kami diam....sambil menikmati secawan kopi....goreng pisang.... 

"antara keluarga dan suami....mana yang penting bagimu???" akhirnya dia bersuara....

kali ini aku pula kehilangan kata-kata...... antara keluarga dan suami... aku sendiri tidak pasti......

aku terus mendiamkan diri...perkara sensitif begini janganlah ditanya padaku... mungkin ada yang lebih arif boleh menjawabnya....

terus sepi dan persoalan nya itu terbiar disitu.....

cikweenkata: bila seorang sahabat memerlukan kita........

xoxo-cikween

Thursday, December 27, 2012

UNTUKMU SAHABAT

jauh dia merenung...ku tahu ada sesuatu yang disembunyikan...tidak mengapa kawan....mungkin kau belum sedia untuk kongsikan......tapi hati terus meronta-ronta...terlalu ingin ku tahu apa yang membebankannya....

dari jauh ku datang rapat padanya....duduk di sebelahnya.....

"apa masalah mu sahabat????"

dia berpaling padaku..."aku pun tidak tahu....."

dengan mata yang berkaca....ku lihat bibirnya bergerak seakan ingin membuka bicara.....lama ku lihat dia mengetap bibirnya..... ku biarkan sahaja....mungkin dia belum bersedia.....

pelahan ku bisikkan......

"kembali lah pada Tuhan mu.... berbicara lah denganNya...mohon petunjukNya.... kerana hanya Dia yang mengerti segalanya.....kerana mungkin kali ini jawapan ada padaNya..... walaupun kita sering melupakan Dia.... tp tidak pernah sesaat Dia berpaling dari kita....."

terus ku tinggalkan dia...bersama emosinya...

ku doakan mu sahabat...bertemu dengan jawapan yang kau cari itu.......

cikweenkata: BERAT MATA MEMANDANG....BERAT LAGI BAHU YANG MEMIKUL.....

xoxo-cikween

Wednesday, December 26, 2012

BIDADARI KECIL

cik murnirul saudah... 

alahai sekejap je dh besar anak buah aku...cute...menawan hati...comel....



setiap kali balik umah along ada je perangai2 baru dia tao... serius rindu kt dia...and tiap kali balik aku mesti amek gambar dia tak kira tgh tido atau apa... pastu rakam aksi dia menari ala2 hangguk kepala tu...

mamangah rindu murni....

cikweenkata : aku tak suka budak.... so far murni ok sebab dia jarang buat perangai menangis atau apa... tp tak tao lah kalau dh besar nnt....

xoxo-cikween

Monday, December 24, 2012

A dan B dan C

owwhh lupa plak nak cerita pasal adik bongsu aku. yg baru je dpt result PMR last week. giler dh basi hahahaha.....baru hegeh2 nk wish kt twitter... kt fb???hurrmm aku mmg jarang bukak FB...tggu masa nk delete je....

alhamdulillah... bangga jugak dengan abe...yerlah result trial dia sumpah macam haram. x silap aku xde A kot.. siap ade GAGAL lagi.. sebagai kakak harus lah aku cuak kan...x penah lg dalam sejarah keluarga ada yg GAGAL PMR....

hari2 kena bambu..kena bebel..apa abe buat mmg serba serbi tak kena kat mata aku.sian adik aku, mmg hidup dalam tekanan waktu.sampai menangis2 aku buat... hahahaha aku mmg garang giler kot...bukan kot tp memang sahih... aku mmg akak yang garang.

tapi aku rasa hasil kegarangan aku tu lah buat dia lulus PMR...alhamdulillah takde lah cemerlang mcm adik org lain...dpt 3A pn dh ok dh bg aku...

aku mmg bab pelajaran ni mmg sensitif. yerlah family aku bkn org kaya raya pun... jadi bagi aku takde harta benda berbillion yg mak bapak aku leh tinggalkan kecuali ilmu pelajaran. kiteorg adik beradik mmg tak pernah mimpi lah nk merasa g tuisyen bagai ni. buku rujukan pn buku teks percuma dari sekolah tu hah.

aku tao mak bapak aku bangga walaupun tak penah sebut. yerlah dorg pn tao dorg tak mampu nak hadiahkan kereta bentley kalau kiteorg cemerlang dlm pelajaran.

adik beradik aku bkn kaya raya pn sekarang ni...jd apa yg dpt kiteorg buat nk balas budi baik ibu ngan daddy adalah dengan buat dorg bangga. nak belikan rumah???masing2 pn duk kuarters, duk umah suami, menyewa hahahaha tggu lah insyallah dalam kiteorg 6 adik beradik ni harap2 adalah seorang yg mampu mewahkan ibu ngan daddy....

ok nak sambung keja...berenti kejap sebab mata berpinar

bye

cikweenkata : baik buruk....susah senang itulah yg kena hadap sampai mati...6 org semuanya banyak ragam dan karenah....bergaduh mmg tak yah ckp lah kan....lg2 5 drpdnya perempuan.... hahahah jadi sabar2 jer lah  masing2 nyer

xoxo - cik ween

Friday, December 21, 2012

LEBIH MANIS DARI GULA

manis sampai tahap boleh kena kencing manis.....





cikweenkata : bertuah lah badan

xoxo - cikween

Wednesday, December 12, 2012

BAHAGIA IDUP KO KAN...

almost 2 minggu bubu ada kt rumah hehehehe....apesal heheheh bahagia lah dowh sebab dapat makan sedap2.

alhamdulillah.tiap2 hari bwk bekal dari rumah.walaupun cuma nasi goreng atau mihungoreng atau nasi berlauk simple...tp ku bersyukur... tak yah nk mengadap makanan kafe yg lgsg takde rase tue....

seronok.bahagia.tp cuma seketika...sebab lg 2 minggu dorg nak balik melaka dh... :( alahai kembali lah episod menapau makanan di kafe.

tengahari pn aku tak makan kt kafe tao sekarang sebab mmg bwk bekal byk.cukup pakej utk lunch walaupun benda yg same.tp janji itu air tangan mak aku kan....tetap sedap.

lepas ni adakah aku kena bgn awal and masak sendiri?aaaa kita bwk roti bakar je lah kot.senang.hahaha dasar pemalas kan.

lgpun pagi confirm ku terkejar2....

takper2 tahun depan bulan feb bubu ngan daddy dh balik sini sebab mac aku nak meletop dh.

so kita bersabar utk sebulan dua ok.....

cikweenkata : walaupun goreng telur je tetap sedap...itu lah air tangan mak...terima kasih bu....

xoxo-cikween

Monday, December 10, 2012

KEPALA BELOG

buat masa ni mmg kepala blog ni takde
kosong sebab dh kena pancung ngan suami

hahahah kepala blog tu kan dibuat semasa zaman gonjeng.hahahaha jd baru2 ni tersedar yg kt kepala belog tue kepala ku gonjeng.

setelah didesak dan diasak berkali2 baru lah hegeh2 nk pancung kepala belog ni kan...and takper pasni akan ku pastikan...ku desak and asak berkali2 suami untuk buat kepala belog yg baru.

memandangkan sekarang ni serba serbi malas.lgpun takde photoscape and mcm dh lame takde gmbr baru...jadi mari kita dera dia buat and pikirkan kepala belog yang baru.


muahahaha


sekian dari isteri yg jahat.

cikweenkata : tak tao nk tukar header ape

xoxo-cikween

Thursday, December 6, 2012

BULAT SEBAB GEMOK

video kt entry own tu tak keluar eh?cissss...penat ku upload tao...mengapakahhhhhh!!!! ini sangat2 tidak adil....

pastu lepas kecewa video tak kuar aku pn abaikan blog...konon merajuk gitu... hahaha sudah lah nk merajuk plak... sebena nyer busy skit

hah hari ni baru dpt up cerita... hari ni ade appt doktor... 24 minggu sudah... huh nervous...jantina baby blom diketahui lagi...ntah kenapa.. mcm takde mood plak nk g scan2 ni...patutnya nk jd mak ni excited lah kan....ni tak..biasa2 je... 

minggu ke 24 ni baby dh leh dengor suara omak eh dan sekitarnya... jd percakapan kena jaga...jangan kau nak mencarut2 lagi...dengar perkara yg elok2 je...tp kalau baby dengar mamanyer kena marah dengan bos tu harap dia tak sedih lah... hahahah so far takde lah kena marah sangat......

jantina baby ni penting sgt ker??? ntah lah bg aku and suami janji baby sihat...alhamdulillah jantina mmg kiteorg tak pk sangat...mungkin disebabkan itulah kot aku asek tangguh je kot...bukan tak excited ok tp ada perkara yang lebih penting....

owhh sekarang cuti sekolah.sebelum own pulang ke kluang hari tu aku plan nak bawa dia g sunway lagoon..... sekali bateri kereta rosak.. melayang lah RM$$$$$$$$$ melayang2 dari wallet... takde rezeki nak buat mcm mane kan.. nasib baik lah own jenis memahami... jd kite berenang di pullman sajork bila pulang menghantar beliau ke kluang....

berenang kt pullman ni siok sebab kolam dia besar...size olimpik kot..and dalam...mmg puas sangat berenang....

own berenan.... sepupu dia berenang...suami aku berenang...aku ngan baby pn nk berenang...walaupun baju dh ketat sendat kan... hahahah nasib orang tak ramai di hari kejadian...

berenang takde lah heavy pn...baru beberapa puluh meter dh mencungap hahaha jd berenang sikit2 je... pastu dh penat tak tahan naik atas makan...

makan je lah kan...takper lah makan lah selagi mampu...pasni ko hadap lah nk turunkn balik berat badan tu....


perut yang mengandungi baby juga lemak2 terkumpul sedia ada....

hahaha tak comel pun... sebab lemak je yg lebih overshadow anak aku... cis lemak ko tunggu tahun depan akan kuhapuskan ko... (kalau mampu)

abaikan tangan yg semakin menggemuk itu bye

cikweenkata : aku suke swimming tapi nape tak penah kurus pun :p

xoxo - cik ween

Thursday, November 22, 2012

OWN DAN JUSTIN BIEBER NYER







semua orang tahu kan
anak bujang ku itu
sangat lah menggilai justin bieber

penat ok nk melayan obsesi dia kepada bieber



dulu lagi dasyat
sekarang dh kurang skit tp tetap lah ckp kalao bieber dtg malaysia dia nak g tgk gak
kalao mama takde duit guna duit raya own
erkkkkkkkk


tp semuanya berubah lepas dia tengok video ni
hahahaha
lega makkkkkk





terus dh mcm tak minat ko
tp tetap lah ckp own suka lagu2 dia

bukan main hafal kan ko lagu omputih
exam tengok
lintang pukang ko jwb

alahai anak anak

tp takper lah at least dh kurang skit
obses nyer pd si bieber ni

heeeeee

cikweenkata : sekarang sibuk ngan ADAM penyanyi marron 5 plak

xoxo-cikween

Tuesday, November 20, 2012

BISIKAN SYAITAN

duduk2 malas di rumah.heaven.mmg tabiat aku tak suka keluar tak tentu hala.tapi tetap juga kena kuar kejap tak kisah lah ke mamak sekalipun kan.

belek2 gambar lama aku.tengok zaman jahiliah.time togel kepala.tibe2 timbul hasrat dalam hati "isshh macam best je tak pakai tudung...boleh pakai suar pendek..." aku kan jenis simple.aku mmg suka keluar pakai suar pendek ngan tshirt.

istighfar.

ya allah hasutan syaitan tu.aku dh tinggalkan cerita dahulu.simpan.lipat elok-elok dalam almari hati.biarlah kejahilan lalu berlalu.tidak perlu dikumbah semula.biar berhabuk dan terus reput dalam almari hati.

mengingat balasan allah yang memang pasti.aku sedaya upaya cuba merubah diri. insyallah.menjadi yang lebih baik.

doakan semoga kekal.

cikweenkata: mmg lah seronok tp seronok yang tak kekal.....

xoxo-cikween

Monday, November 19, 2012

MALAS GILER KO KAN

situasi yang biasa dihadapi:

telefon opis berbunyi

aku : selamat pagi *******
caller : selamat pagi...ini ******
aku : yer betul.....
caller : saya call dari ###### (jab kerajaan gak) nak tanya lah ada no telefon pej ******
aku : ko x boleh nk google ke bingai????!!! pc depan ko canggih kan siap dpt pc baru lagi.... internet bukan main canggih takkan itu pn tak boleh nk google tetap lah ko nk call sini jgak...ini bkn operator peringkat kebangsaan yang simpan semua no telefon jabatan kerajaan eh.....(ok yg ni aku jwb dalam hati jer)

aku : jap yer...(bukak google siap googlekan utk pemanggil yg rajin td)

pernah tak berdepan dengan situasi mcm ni
aku pelik lah
serius aku dah sampai tahap meluat lah
kalau aku bekerja sebagai operator peringkat kebangsaan takper lah jugak
ni ko keja kerajaan jugak
semua orang yang kerja kerajaan confirm2 akan diberikan pc setiap seorang
siap dengan kemudahan internet lagi
mentang2 lah ko ada no telefon aku
ko terus call untuk dapatkan no pejabat yang takde kena mengena pn dengan pejabat aku

come on lah
sekarang zaman IT ok....
rajin2 kan lah diri bukak internet
update direktori sendiri
no telefon pejabat2 kerajaan yang ko rasa ko akan selalu berhubung
jangan jadi malas
tolong jangan jadi malas
kita ni kena gak ada inisiatif sendiri
supaya dapat memudahkan kerja

ni tak bukak internet gi main facebook
google benda yang tak berfaedah

jangan ingat nak makan gaji buta je
harap org lain suapkan makanan dalam mulut

bergerak pantas
selaras dengan zaman teknologi sekarang

tolonggg yer

cikweenkata : penat kdg2 nak layan karenah mcm ni

xoxo-cikween

Friday, November 16, 2012

KALAU SEORANG KAWAN

seorang sahabat yang baik
tidak sekali2 akan menambah minyak ke dalam api
yang sedang marak

seorang sahabat yang baik
akan lebih menasihati
walaupun kadang2 perit untuk ditelan

seorang sahabat yang baik
akan guide kita kearah kebaikkan bukan kearah kehancuran

adakah kita seorang sahabat yang baik?
tepuk dada tanya selera

cikweenkata : mama rindu own.......

xoxo-cikween

Wednesday, November 14, 2012

SUMPAH PENAT!!!

bertahun kot aku bersabar
sekarang aku betul2 rasa penat

tolong lah

aku tak pernah ganggu hidup kalian
jadi jgn ganggu hidup aku boleh?

nak jadi p.a aku yang tak bergaji pn
aku mtk maaf awal2 sebab post tu sudah diisi oleh bffku
alhamdulillah aku ada bff yang tak kepochi
pandai makan pandai simpan

tp ko yg tak bergaji ni
alahai
kesian

aku plak yg penat tgk kesungguhan dan kegigihan ko
rajin sungguh ko telefon kawan2
bgtahu yg aku dpt transfer keluar dr opis lama
kenapa tak cerita sekali aku buat apa
mcm mana keadaan aku sekarang
kewangan aku

tolong lah paham
kalau aku tak nak cerita
ada lah sebabnya

aku ada prinsip aku sendiri jugak
yang aku rasa tak semua benda aku nak cerita kat orang
tak semua benda aku nak blogkan
tak semua benda aku nak bgtahu kt kawan2

jd bila ko tanya
aku tak jwb
ko paham lah sendiri yer

lgpun aku tak tahu nak labelkan hubungan kita ni apa
nak kata kawan
kawan takda lah melupakan kawannya di waktu gembira

nak kata musuh
takde lah plak kita bermasam muka

cuma aku lg selesa begini
kita tak da nak sakitkan hati siapa2

kepada yang berkenaan
sila ambil maklum

aku dah penat nak melayan karenah mcm ni

sekian

cikweenkata : amek berat ke lebih kepada busy body-ing huuhuh

xoxo-cikween

Monday, November 5, 2012

SELAMAT TINGGAL

meninggalkan sesuatu yang dh terbiasa

dah 7 tahun kan

mmg agak berat hati ini

menitik air mata nak tinggalkan bos
yang paling baik yg pernah aku jaga

aku tau dia pn sedih

tp bak kata dia
i'm leaving for good

dia pn paham and sedia maklum apa yang aku alami
setahun lebih dia

dia paham and alhamdulillah dengan rela hati dia lepaskan aku

semoga aku akan sukses di tempat baru
dan melupakan segala perkara yang aku lalui di tempat lama

lgpun CABARAN BESAR yang harus ku tempuh
semoga aku berjaya menghadapinya

insyallah

doakan aku berjaya di tempat baru

cikweenkata : ehem ehem nates ku..orang kanan ku MCD.... pasni kalau ku ajak mu lunch sama kt KL tu jgn tolak yer...ku tao putrajaya jauh sgt kt kl tu dkat jeeeeeee

xoxo-cikween

Thursday, October 25, 2012

ACARA TAHUNAN KAMI

sweet kan mak buyung
bermarathon hahahaha

acara tahunan kami ni
since tahun pertama couple then kawen tahun lepas join gak
so tahun ni wpun membawa perut
tetap bersemangat ok

smp hbs ok

tak main lah sekerat jalan ni

lgpun ada gak pompuan cina
yg membawa perut
join marathon ni jgk

ada lah geng kan

seronok
dpt belajar byk benda and perkara

tambahan tahun ni disertai oleh kwn opis ku

so kami bertiga
tahun lepas bertiga gak
adik ipar join sekali

hasilnya hari ahad
betis sakit smp susah nak berjalan

so jom tepuk tangan ramai2

cikweenkata : i love canon.....nikon user ada gak yg tak malu join....nikon tak buat event mcm ni kan

xoxo-cikween

Wednesday, October 24, 2012

PAYPHONE...




"Payphone"
(feat. Wiz Khalifa)

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

Yeah, I, I know it's hard to remember,
The people we used to be...
It's even harder to picture,
That you're not here next to me.

You say it's too late to make it,
But is it too late to try?
And in our time that you wasted
All of our bridges burned down

I've wasted my nights,
You turned out the lights
Now I'm paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

If "Happy Ever After" did exist,
I would still be holding you like this
All those fairy tales are full of shit
All those fairy tales are full of it.
 One more fucking love song, I'll be sick.
 One more stupid love song, I'll be sick

Oh, you turned your back on tomorrow
'Cause you forgot yesterday.
I gave you my love to borrow,
But you just gave it away.

You can't expect me to be fine,
I don't expect you to care
I know I've said it before,
But all of our bridges burned down

I've wasted my nights,
You turned out the lights
Now I'm paralyzed,
Still stuck in that time,
When we called it love,
But even the sun sets in paradise

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

If "Happy Ever After" did exist,
I would still be holding you like this
[Video:] All those fairy tales are full of shit
[Album:] All those fairy tales are full of it.
[Video:] One more fucking love song, I'll be sick.
[Album:] One more stupid love song, I'll be sick
Now I'm at a payphone

Yeah, Yeah, Now baby don't hang up,
So I can tell you what you need to know,
Baby I'm begging you just please don't go,
So I can tell you what you need to know

[Explicit version verse (Wiz Khalifa):]
Man, fuck that shit
I'll be out spending all this money
While you're sitting round wondering
Why it wasn't you who came up from nothing,
Made it from the bottom
Now when you see me I'm stunning,
And all of my cars start with a push of a button

Telling me the chances I blew up
Or whatever you call it,
Switch the number to my phone
So you never could call it,
Don't need my name on my shirt,
You can tell it I'm ballin.

Swish, what a shame could have got picked
Had a really good game but you missed your last shot
So you talk about who you see at the top
Or what you could have saw but sad to say it's over for.
Phantom pulled up valet open doors
Wiz like go away, got what you was looking for
Now it's me who they want, so you can go and take
That little piece of shit with you.

I'm at a payphone trying to call home
All of my change I spent on you
Where have the times gone, baby it's all wrong
Where are the plans we made for two?

If "Happy Ever After" did exist,
I would still be holding you like this
 All those fairy tales are full of shit
 All those fairy tales are full of it.
 One more fucking love song, I'll be sick.
 One more stupid love song, I'll be sick
Now I'm at a payphone...

cikweenkata: jgn nk idup dalam dunia novel je harap semua nya indah...wake up lah terima kenyataan

xoxo-cikween

Tuesday, October 23, 2012

SELAMAT TINGGAL

hari ni last kerja
hahaahahaha

bukan nk berenti ke ape
(tp ikutkan hati mmg nk berenti)

aku nk bercuti
takde lah g bercuti mana pun

nk balik kluang
yerlah dr bulan brapa kiteorg tak balik
raya pn tak balik

keadaan tak mengizinkn

kali ni balik
penuh dengan harapan

harapan yg menggunung

dh siap buat list

sampai2 je nk beli burger fendi
kalau sempat esoknya bekpes nak makan lontontg goreng
minum petang kt railway
malam nak burger fendi lgk

begitulah esok dan seterusnya
sehinggalah pulang semula ke ibu kota

mencik mencik mencik
tak suka balik ke ibu kota
boring

tp esok ada sesuatu yg bakal aku tempuhi
semoga allah permudahkan segalanya

semoga itu rezeki aku dan baby

doakan ya
aminnnnnnnn

cikweenkata: nak sangat tp tak boleh terlalu mengharap

xoxo-cikween

Monday, October 22, 2012

ZAMAN SEKARANG

own mmg boleh diharap sekarang
mtk tlg ke kedai
mtk tlg angkat baju ke ape

masalah yg besar sekarang adalah

bagi dia RM 10
sebab takde duit kecik
mtk tlg belikan sardin
(malas nk masak)
hahahaha lgpun ai mmg suka makan sardin

dia balik
mmg lah dpt sardin yg diorder
tp ada pakej tambahan yer

2 aiskrim cornetto + 1 kotak air milo

baki dpt kt tangan = RM0.90

ok pitam terus

kalau tiap2 hari
mcm ni own
mama leh jatuh muflis tao

cikweenkata: bahaya btol dlu2 takde mcm ni tao..nk makan aiskrim hah mak aku buat siap2 amek lah peti ais tu

xoxo-cikween

Friday, October 19, 2012

MENGUNDANG CACIAN ORANG

ADAKAH TUDUNG ITU SATU PERMAINAN BAGIMU SAHABAT????

KEJAP KAU PAKAI
KEJAP KAU BUKAK

TIDAK PERNAH RASA HORMATKAH DENGAN TUDUNG YG MENUTUP AURATMU???

SEAKAN KAU JUGA MEMPERMAINKAN AGAMAMU

MEMBUATKAN MEREKA YG TIDAK SEAGAMA MENTERTAWAKAN KITA


TEPUK DADA TANYA SELERA

MAAF PADA YANG TERASA

cikweenkata : im not perfect...tp sedang cuba perbaiki segala kelemahan diri...bkn utk jd sempurna cuma mahu jd yg lebih baik..... yes i know ramai yg akan kata ku mcm bagus je...tp rasanya yg buat kerja mcm ni tolonglah kalau rasa tak nak pakai cabut je tak yah pakai lgsg...ni g pejabat pakai hbs waktu pejabat cabut...gambar profile bertudung tp duk upload gmbr kepala togel tu..... takde pendiriankah uols???

xoxo - cikween

Thursday, October 18, 2012

TAMAT SUDAH CERITA

ikutkan tahun 2012 ni

ini lah satu2nya drama yg aku suka sangat

lakonan yg best
cerita yg santai
yg sampai ke jiwa

mmg dekat ngan kita
sebab takde lah plastik sgt kot


tp dh hbis dh
aku harap adalah season ke 2 nnt

owh yer dlm keluarga iskandar ni
aku paling suka
heeheh sempoi giler kot lakonan sobri anuar
ngan susan lankester yg lama dh tak berlakon tu


huhuh serius im looking forward fo season 2

but jgn lah hendaknya
dorg amek si neelopak berlakon
rosak oiii rosak

huwaaaa dh takde hiburan dh di waktu senggang ku
kalau tak tgk sorg2
aku gelak mcm hape je

suami pn pelik kekadang

dont worry ling ur wife still ok

tak giler lagi

heheheheh

cikweenkata: mcm ni lah baru best drama...ni asek cintan cintun nk bunuh diri lah ape lah

xoxo-cikween

Wednesday, October 17, 2012

I WONT GIVE UP



this song is for my beloved hubby

"I Won't Give Up"

When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
There's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No: I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got, yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not, and who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up, still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

cikweenkata: its not easy...but i'll keep on trying....love u

xoxo - cikween

Tuesday, October 16, 2012

BLOG YANG BOLEH BUAT KITA HAPPY

balik keja
dh tentu penat + stress

smp umah mandi + solat

sekarang ni je aku rajin mandi awal
sbb bubu dh pesan kena mandi sebelum maghrib
so kalau aku terlepas nk mandi di sekitar waktu tu
mmg smp ke esok lah aku tak mandi

hahahahha

tak mandi tp aku lap2 lh apa yg patut
ko takkan nk tido dgn badan berkerak
dulu waktu bujang2 boleh lah kan
balik keja masuk bilik terus tido smp esoknya

bangun and pergi keja balik
owhhh
tabiat waktu muda remaja

tp semalam agak stress kt pejabat
isnin kan
keja banyak
mmg banyak sgt

balik umah tgk bilik aaaaaa
ni bilik ke tempat kucing beranak
ahad dh settlekan almari
yg berkali ganda lg hebat dr tempat kucing beranak
hahahaha

dh siap sume
kita panaskan bubur kacang
bekalan dari bonda tersayang

bubur kacang + roti + teh o

bestttttttt

roti tu ko cubit kecik2
rendam dalam bubur kacang tu

pergghhhh
hebattttt

dah siap panaskan lepak dpan lap top sambil makan
dua blog yg wajib aku baca

blog si peej ngan nowa

serius blog yang paling jujur aku rasa
blog yg tak plastik
apa yg dorang cerita mmg smp terus ke jiwa

aku tak suka blog org yg suka nk tunjuk cantik je
sedangkan gambar tu dh mmg tao di edit

alahaiii tak boleh terima sungguh

owh yer maaf
mggu ni tak sempat nk buat auto publish entry
sbb ai balik melaka

cikweenkata: mekasih yer pd yg sudi baca

xoxo-cikween


Friday, October 12, 2012

TIME SUSAH BARU NAMPAK MUKA

adalah sorang kawan aku
tp tak boleh kot nk panggil kawan

just panggil kenalan
walaupun dh berbelas tahun kenal kan

eh takde lah berbelas sgt
baru 12 tahun gitu kenal

tp walaupun kenal dh 12 tahun
itu tak menjanjikan kita kenal luar dan dalam

dulu
ada sesuatu yang dia buat sangat2 menyakiti hati aku
tp aku lupakan
sebab atas dasar kawan eh kenalan

tp dia buat balik
so wajarkah aku maafkan?
dh lah time susah baru nampak muka

baru teringat nak call kita

time senang
wahhh ko terus lupa kan

siap sebok menjaja2 kisah hidup orang

takperlah aku tak nak balas apa
cuma aku tak nak amek tao sgt dh hal ko kot
ada masalah ko settle sendiri

sekali ok aku maafkan
ni dh berkali2

jadi ko pikirlah sendiri

cikweenkata: alahai temannnnnnnnnn eh kenalan

xoxo-cikween

Thursday, October 11, 2012

BOLEH DIHARAP DAH

pejam celik pejam celik
dh besar dh own

dh 8 tahun dh

sekejap je rasenyer kan

alhamdulillah dah boleh diharap dh
nak jadi abang ni lagi lah dia kena rajin kan

kalau suami takde
kerja

tinggal aku berdua je kt umah dgn dia
boleh lah harap dia

mtk tlg g kedai belikan garam

hehehehe

nasib baik dia pandai
and kenal garam tue ape

so to suamiku
tak yah riso and susah hati dh
kalau kami tinggal berdua

own ada
utk jaga mama kan kan kan

pandai anak mama

sayang own ketat2 k

cikweenkata : tp kadang2 mengada2 nauzubillah...tak larat nak layan

xoxo-cikween

Wednesday, October 10, 2012

Judika - Aku Yang Tersakiti - WORLDLESS WEDNESDAY




Pernahkah kau merasa
Jarak antara kita
Kini semakin terasa
Setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya
Teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita
Yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku
Tak pernahkah kau sadari
Akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh Tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Akupun ingin bahagia
Walau tak bersama dia
Memang tak ‘kan mudah
Bagiku ‘tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia
Tak pernahkah kau sadari
Akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh Tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Akupun ingin bahagia
Walau tak bersama dia… dia…
Oh Tuhan tolonglah aku
Hapuskan rasa cintaku
Akupun ingin bahagia
Walau tak bersama dia
lagu fav buat masa sekarang
best bangat!!!! tibe2 speaking indon kan ahahahaha
cuma tak paham knp ahmad dhani interframe di situ
hehehehe
cikweenkata : kualiti lagu indonesia yang masih belum ditandingi oleh malaysia
xoxo-cikween

Tuesday, October 9, 2012

UNTUK BAKAL PENGANTIN



Nik Nadzrie & Noor Nellisa | Solemnization + Reception from Mojoreel Cinematography on Vimeo.


ya allah dari hari tu
terpendam je draft entry ni

huhhuu

nk share pekerjaan suami

so pada yang diluar sana
yang nk kawen
atau dh kawen tp saje lh buat video
untuk simapanan hari tua

nk buat surprise untuk yang tersayang ke

just go to mojoreel k

selain orang kahwin
dorg buat video korporat gak

so mana company yg ada nk buat video korporat
nk rakam meeting tahunan
nk rakam sesi team building

semua nya boleh

tolong support ye kengkawan
wawarkan kepada rakan taulan
saudara mara
sahabat handai

thanx

cikweenkata : punca rezeki...alhamdulillah

xoxo-cikween

Monday, October 8, 2012

TISU AH !!!!

gambar lama
saje ler kan nk upload kt sini
hehehehe

the day when we became husband and wife

huhuhuhu

kenangan manis
yang tak boleh lupa sampai bila2 pun

siapa2 pn mesti akan igt moment ni kan

masih lagi mengenali satu sama lain
sbb mcm2 kan perangai yg tak ditunjukkan
baru teserlah hahahaha

tp aku sekarang lain nau lah perangai nyer

sejak sejak sejak ni kan

sensitif tak bertempat
tp betul lah jodoh yang allah tentukan

and pro and kontra

nasib baik punya suami yang memahami
yang punya tahap kesabaran yang tinggi

nak nyer sekarang
alahai kdg2 kesian tgk dia nk kena bersabar
melayan karenah and kepala angin aku

bukan aku sengaja pun
pembawakan katanya
hahahhaha

tp mengambil kesempatan pn ada kengkadang tu
:p

sorry ling

apa2 pun
tq so much kerana sentiasa bersabar
and memahami

love u so much

cikweenkata: isnin dh jiwang karat ahak ahak ahak

xoxo - cik ween

Friday, October 5, 2012

MELAYU MUDAH LUPA

bila senang kita mendabik dada
lupa segalanya

lupa pada yang Esa

bila Dia menguji
baru lah teringatkanNya

dan mulalah tertanya2
mengapa dan kenapa????

sebenarnya jawapan tu ada pada kita
tepuk kepala ingat kembali apa yang kita lupa

yang sebenanya ujian dariNya
bukanlah untuk mendera kita

tapi dia cuma mahu
kita tidak terlalu jauh
dan terlalu lama melupakanNya

cikweenkata : redha dengan setiap ujian dan dugaan dariNya....setiap yang berlaku ada hikmahnya

xoxo-cikween

Thursday, October 4, 2012

SEMANGAT KU PUDAR BAGAI LAGU ROSSA

smalam petang duk berwhatsapp ngan misz lyrot
dh lame tak berwhatsapp
kalau takde sebab mmg takkan lah kan

maaflah babe aku kdg2 busy and blur2 skit
nk nyer skang ni

aaa byk benda nk kena pk

semangat semalam borak dengan dia
and mmg dh nekad giler2 dh

apa nk jadi jadilah
aku akan apply cuti separuh gaji
nk sambung study

and malam semalam
duk online course apa yg berjaya menambat hati

tanya suami yg tergolek dog kt sebelah sambil tgk tv
full time ke part time

last2 dia swoh pk sendiri

sekali tgk perut

alamak aku baru teringat
insyallah due bulan march
kalau full time boleh ke mintak tangguh sem

boleh ker boleh ker

alamak nk kena kacau misz lyrot utk kesekian kalinya

kesian miszlyrot dh lah busy ngan keja
melayan lagi karenah aku

nnt ai belanja karaoke eh bebeh
muahs.....

bye

cikweenkata: doakan yg baik2 je eh...insyallah....amin 

xoxo-cikween

Wednesday, October 3, 2012

SEPERTI DULU



cinta itu membara je
tapi kasih sayang kekal sampai bila-bila

ambil masa sehari untuk mengenali

setahun untuk menyayangi

tetapi seumur hidup untuk melupakan

Sehari terasa bagai seminggu
Sebulan terasa bagai setahun
Mencari cinta yang gugur
Dari genggamanku

Sejengkal terasa bagai sebatu
Saujana bagai tiada penghujung
Namunku tak putus harapan
Untuk berdampingan lagi

Seandainya nanti
Kita bertemu kembali
Masihkah kau akan mengenali
Diriku seperti dulu
Dan ketika itu
Mungkinkah dihati sudi
Izinkan ku mencintai
Ataupun perasaanmu tak seperti dulu

Setiap langkah ku makin percaya
Dirimu menanti ku akhirnya
Walaupun jalan berliku
Terbentang menunggu


cikweenkata : petikan filem 29 februari.....


xoxo - cik ween

Friday, September 28, 2012

BERNAFAS DALAM LUMPUR


bulan 9 ni terasa hazab kan

tu lah gaji lambat giler kot
sbb dh masuk awal bulan 8 hari tu

alhamdulillah

setelah beberapa minggu bernafas bagaikan dalam lumpur
dpt juga bernyawa kembali

nyawa pn cuma nyawa2 ikan jer
hahahhaa

byk nau komitment yg nk kena kita hadap

dalam tempoh beberapa tahun dan bulan ni
aku byk belajar

kalau berkehendakkan sesuatu
kita ukurlah baju di badan sendiri

jangan kerana nafsu membeli
kita merana

berbelanja dengan hemah dan ala kadar
ikut kemampuan masing2

cikweenkata : jgn nk menunjuk2 sgt.... bersederhana lah dlm segala hal

xoxo - cikween

Thursday, September 27, 2012

SUPER DUPER PEMALAS

mengenali aku
secara rapat dan intim
mesti tahu aku mmg pemalas

malas nk ke dapur
malas nk mengemas

tp hello itu tak bermaksud aku pengotor
aku akui aku malas
jadi bila kita arif lg mengetahui yg kita ni malas

jd aku akan seminima mungkin buat sepah
sbb kalau aku sepahkan rumah
sapa yg nak kemas

praktikalkan konsep tu
hehehehe

aku mmg akan pastikan rumah sentiasa bersih and kemas
kalau aku makan ker ape cepat2 cuci

tp dalam kemalasan aku ada rajin nya

rajin yg tak payah sapa2 suruh
kalau buat tiap2 hari pn aku sanggup

aku RAJIN AND SUKA BASUH BILIK AIR

hahahahhaha

pelik kan
kadang2 tiap2 hari aku berus lantai bilik air aku

mmg aku tak kasi can lah kt sebarang kotoran nak melekat

ntah kenapa dlm byk2 sudut kt rumah ni
bilik air jd pilihan
tanpa dipaksa2 aku dengan rela

hehehehe

aku pelik kan

cikweenkata: kdg2 kita suka judge dr luaran.....

xoxo-cikween

Wednesday, September 26, 2012

MUARA HATI BUKAN MUARA IKAN BAKAR



semua tengah layan cerita adam dan hawa ni kan
termasuk lah aku

tp sejujurnya version novel lebih menangkap kalbu
kantoi di situ yer cik ween
suka baca novel cintan cintun rupanya

hahahahha

maybe sbb bila aku dan novelku
dunia mmg milik ku
berkhalyal dan bila tamat
aku tetap kembali ke alam nyata

so layan ya


Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia
Ku percaya ke mana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersemadi
Takkan terpisah hati
Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu
Aku ada kerna kau ada
Dan cinta hatiku hanyalah untukmu
Jalanku tertuju padamu
Ke mana pun kan pasti kembali
Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku
Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (merasuk dalam hati)
Cinta

cikweenkata : biarlah rasa cinta ini disalurkan kepada yang berhak memilikinya....amin
xoxo-cikween

Tuesday, September 25, 2012

TUNTUT HINGGA KE KUBUR

baru2 ni kecoh kat paper pasal tuntutan CUEPACS 
yerlah tak lama lagi pembentangan bajet kan
harus lah masa ni yang berkenaan nk tuntut segala tuntut

antara tuntutan cuepacs dan komen aku:


  • pembayaran bonus kali kedua satu setengah bulan termasuk pesara - bonus ni susah nk ckp sbb kita takboleh jugak pentingkan diri sendiri.... tp nk dibandingkan sebulan atau setengah bulan bonus dengan yg kt luar ada yg dpt smp 9 bulan bonus (petronas lah tu) adakah memberi impak sangat kt korang kalau kiteorang dapat lg sebulan????
  • pelarasan elaun perumahan RM450 sebulan bagi semua gred penjawat awam berbanding RM180 sebulan bagi gred pelaksana dan RM250 sebulan bagi kumpulan profesional- elaun rumah mmg patut kena naik...bayangkan sewa rumah je paling murah sekarang 500 tu belom yang duduk kt putrajaya. flat hijau je dh 650... kalau nk murah merasalah duduk kt flat area puchong dalam2 sana...kena naik tangga tiap2 hari sampai tingkat 5...tp pelik kurus tak jgk hahahhaa
  • penetapan 35 peratus projek peerumahan di kawasan bandar untuk rumah berharga RM60,000 hingga RM100,000 bagi golongan berpendapatan bawah RM3000 sebulan - yang ni rasanya bukan untuk penjawat awam je kot...rasanya yang kt luar pun layak untuk dpt benda ni..... yerlah kt luar tu ramai kot yang berpendapatan bawah 3k bukan pekerja gomen je kan...jadi kerajaan patut kena adil lah
  • skim perkhidmatan yang lebih baik menggantikan SBPA. - hurrmm ada perkara2 dlm sbpa yang aku suka and ada yg aku tak suka.kalau dibuat penambah baikkan harap2 kerajaan mempertimbangkan lah untuk mengambil tindakan kepada penjawat2 awam yang tersangatlah malasnya...yer aku sebagai penjawat awam pun malu kekadang...kau masuk keja dkt kol 9 pastu hilang pastu balik on time... tue belum kira kau g minum kt kafe berejam2...g shopping... come on lah guys....kesian kt orang luar sana yang mengharapkan untuk dapat berkhidmat dengan kerajaan...and aku rasa mana yang kerja nak tak nak tu baik bagi peluang kt orang lain yang lebih memerlukan....im not saying that im perfect enough.... but kita bekerja kena ada lah ikut peraturan jugak.... and kalau rasa2 dh tak larat sebab kesihatan...masuk opis makan ubat lalok2 depan pc...bila tanya semua benda jwb tak tao....yg tu tepuk dada tanya selera....rehat kt rumah lagi baik kot...takde kena aircond 8jam setiap hari...badan pun akan lebih cergas....ni hah kt opis aku yg gred 17 nk mintak naik same gred ngan 27...abis yg 27 mcm mane plak? penat dorg belajar 3 tahun tao.... at least kalau korang dpt naik ke 19 ker ok lah kan....27 ni mcm melampau plak...kalau semua nak jd pegawai...penolong pegawai sapa plak nk jadi kakitangan sokongan kt opis ni????and harap2 kerajaan mengambil kira lah perkhidmatan kami setiausaha pejabat ni...nk naik 32 kena tunggu 25 tahun...kau mampu 25 tahun?ramai antara kami yang berpencen takat 27 je..... perkhidmatan lain kerani ke it ker jurutera ke cuma mengambil masa 5-15 tahun untuk dpt kanan...adil kah untuk kami yang kena tunggu smp 25 tahun????
  • menuntut kerajaan membenarkan 45,000 hingga 60,000 pekerja kontrak menyambung semula perkhidmatan sekurang-kurangnya dengan memilih opsyen KWSP - kesian dengan pekerja kontrak ni kadang2...buat kerja melebihi dari pekerja tetap...yg tetap banyak main2 je..... tp dalam nk serap dorg tetap mohon lah kerajaan pilih calon2 yang sesuai...jgn jd mcm penjawat awam yang sedia ada sekarang.....
  • mewujudkan semual Majlis Bersama Jabatan (MBJ) di peringkat persekutuan untuk membantu menyelesaikan masalah pekerja.- MBJ kt opis aku ni tak nampak pn keberkesanannya...ntah lah aku rase sebab wakil utk jwt aku ni kot agak slow skit.... huhuhu pastu bincang2 bangkitkan mcm2 tp tindakan takde jugak.... 
bukan senang nak puaskan hati semua orang kan

yerlah rumah dh siap pahat masih lg berbunyik
apa2 pun kita tunggu pembentangan bajet nnt
harap2 banyak berita baik untuk rakyat juga penjawat awam

cikweenkata : merasa ke aku naik 32????umur panjang kah hahahaha

xoxo-cikween


Monday, September 24, 2012

UNDER POKOK KELAPAK


bercuti rehat di rumah
jmp gambar2 lama

owhh my god
cepat masa berlalu

masa yang pergi mmg tak boleh diputar kembali

rindu saat2 mcm ni

sekarang semua punya komitment sendiri

but i really nk korang tau

our sweet memories
always in my mind

love u guys

cikweenkata: hargailah setiap masa yg kita ada

xoxo - cikween

Friday, September 21, 2012

SATAY DAN OPEN OFFICE

sepasang suami isteri dalam kereta
sedang menuju ke mapley
mcm biasa lah nk mengeteh

isteri : td g open office buddy...perghhh sedap gak satay dia

suami : diam sambil memandu kereta

burrppppp ... alhamdulillah
isteri sendawa

suami : eh mcm bau satay lah plak...

isteri : haah lah....(buat muka tak bersalah)

suami : eh u makan satay siang td kan...kurang asam..... sendawa bau satay

ok dh kawen mmg takde cover2 lah kan
nk kentut ke nk sendawa ker
ikut main suka je

ke ada lg yg cover2?


cikweenkata: belom kawen pn dh selamba kentut

xoxo-cikween

Thursday, September 20, 2012

JAMUAN RAYA JABATAN YG SO SO SO JER

tahun ni dapat pergi jamuan raya jabatan
tahun lepas tak dpt
sebab kena 'mc' lama kan

huhuhu

tp jamuan raya tak sama tanpa bff ku mek

memula jd bebudak baik duduk kt belakang
kt tempat yg disediakan
bila majlis dh nk start rasa bosan plak
konon2 nk lepak luar
sekali nmpak sorg geng kiteorg lepak kt port kambing

ada kambing and ayam goreng
sedap
tue je lah ulang2 makan

jamuan raya bosan
sbb tak de persembahan
ada pn si paul ngan fendi nyanyi
boringgggggg

akibat dari makan kambing
merasalah aku ngan nurul mc keesokkan nya

sakit pala ko
hamekkkkkkk

perasan tak baju raya yg aku pakai tu
baju raya adik aku si bolam
hahahaha

namanya nk pakai baju raya sendiri
mmg tak lah kan

alah jamuan raya jabatan pn tak yah lah nk glamer2 sgt

bling bling bling
aaaa bosan

cikweenkata: belasah baju raya bolam hahahaha

xoxo-cikween

Wednesday, September 19, 2012

RAPUH - OPICK



RAPUH by Opick


detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu


cikweenkata : lumrah manusia bila susah baru nak ingat ALLAH...bila diuji baru nk igt ALLAH...waktu kita senang gembira selalu kita melupakanNya


xoxo-cikween

Tuesday, September 18, 2012

ISTERI SOLEHAH...KER???

isteri solehah
KPI nya adakah mesti pandai memasak???
selalu memasak untuk suami????

selalu baca kt tweet kt blog
antara ciri2 isteri solehah mesti kena memasak untuk suami

mcm mana kalau seorang isteri tak brapa pandai memasak dibandingkan dengan suami?
atau dia mengalami simptom malas memasak ketika hamil?

adakah dia tergolong dalam kalangan isteri derhaka??

bila seseorang yang tak brapa pandai memasak berada di kalangan orang yang handal memasak
dah tentu yang tak brapa handal tu akan duduk diam2
yerlah yang handal2 mesti nk tunjukkan skill memasing kan
yg tak brapa handal ni sediakan perut je lah

tp tetap kah dia seorang isteri yang derhaka?

cikweenkata : tepuk perut rasa senak

xoxo - cikween

Thursday, September 13, 2012

kau yang terindah - alyah




i love this song but not the drama
ampeh 
slow giler
pastu dengan si lopak terpekik terlolong
tak paham btol

please lah lopak
polish dulu lakonan
baru boleh verangan nk jd penyanyi

huehuehue

Ku disini
mengalunkan rindu yang resah
aku disini
memuja bayangmu
setiap detik
degup nadiku hanya untukmu
cinta membawa
jiwa gelora
kau yang terindah
didalam hidupku
hanya cintamu
mekar selamanya
tak inginku lagi mencintai yang lain
kau telah mengikatku selamanya
ku disini
 menantikan janji yang hilang
aku disini menghitung harapan
setiap detik tiap nafasku ada cintamu
bagai semalam semuanya hilang


cikweenkata : dan hilangggggg

xoxo-cikween

Friday, September 7, 2012

UNTUNG NASIB SETIAUSAHA PEJABAT


yang sering diperkatakan :

1. untunglah jd p.a keja tak banyak...relax je...

2. untunglah jd p.a paling dekat ngan bos leh dpt APC tiap2 tahun

3. untunglah jd p.a elaun bukan main banyak lagi

4. untunglah jd p.a bos takde je mengular

5. untunglah jd p.a gaji beso....dpt naik 27 (yg ada diploma)


yang orang tak tahu sebena nyer

1. keja tak banyak???fine keja tak banyak eh???cuba kalau kiteorg cuti....siapa yang nk ganti???semua mengelat kan...alasan keja banyak...tp tetap org kata keja tak banyak...cuma aku rasa rata2 setiausaha pejabat yg ada pandai dalam mengurus masa dan kerja....kita tahu mana yg mana urgent mana yg tak sebab dh diajar waktu amek diploma dulu kan.... kalau suruh ganti mcm2 alasan...tao plak korg nk ngelat....eh kate keja kiteorg tak banyak kan....baru mintak ganti sehari dua....hbs semua benda berterabur...jadual bos pn jd ntah hape2.....tu lah duk kate org keja tak banyak lg kan

2. dpt APC tiap2 tahun???cuba tgk balik setiap jawatan ada quota setiap tahun brapa yg layak untuk dpt APC kan....memandangkan kt sesebuah jabatan or kementerian takde lah ramai mana setiausaha pejabat pun....jd x mustahil lah tak lama mesti org yg sama dpt APC.....

3. elaun banyak????banyak mana lah elaun kiteorg tu...same je dengan jawatan2 lain pun...xde beza....cuma kiteorg ada elaun p.a ngan kalau yg bos baik dpt lah elaun trengkas.... tahu tak apa kegunaan elaun tu....kiteorg tak dpt elaun hp ke ape sedangkan time cuti pn bos akan sms or kita kena call or sms bos...tu semua guna duit sendiri tao....bos g meeting ada benda urgent tak boleh nk call...terpaksa guna hp sendiri....korg nak bayarkan ke bil hp kiteorg???hari cuti kiteorg kdg2 tak serupa cuti pn....kdg2 nk tido pn bos akan sms tanya itu ini...apatah lg time kursus.... tp tetap lah orang kata takde keja kan....

4. bos takde je p.a mengular???korang tiap2 hari mengular penah korg tgk????penah tak tgk diri sendiri kt cermin...manjang p.a hilang semua lah nk bising....kalau korng nk tao time bos takde lah baru lah kiteorg ada peluang nak settlekan hal peribadi...nak pergi bank...nk bayar bil....uruskan hal anak.... time bos ada kiteorg melekat kt bilik setiap masa takde pulak org nampak kan..... time bos takde lah baru kita boleh bercuti dengan tenang...itupn org kata p.a suka mengular jgk...p.a yang bekpes kt meja...lunch kt meja...penah nmpk tak????korg takper lah kol 12 dh ilang g cafe...bahagia kan...kiteorg time bos g meeting lah baru lah dpt nk g makan ke ape...so jgn lah terus2 nk cakap kiteorg mengular ke ape check bebetul dulu

5. dpt naik 27..... sebab apa....sebab kiteorg ada diploma...memanglah aku tahu ada antara korg2 yg berjawatan tetttt tu ada diploma malahan ada yg ada degree tp check lah dulu syarat lantikan jawatan korg...minima spm kan...jd tak yah lah nk berdengki...... rezeki masing2....walaupun dh dpt 27 korg tetap lah x boleh nak terima arahan kan....kang kita arahkan buat sesuatu walaupun arahan tu dr bos ckp kita besar kepala....

igt best ke jd p.a ni??? terkurung je dlm bilik @ sangkar emas...
kalau jawatan lain untung sgt...mcm cikgu....8 tahun dh boleh naik pangkat...EO ker atau apa2 yg 27 lah....

tp pernah tak korg tengok untung nasib jawatan kiteorg....
kena tunggu pencen baru lah dpt naik kanan
korng kalau dh lebih 15tahun pn dh boleh KUP 22 kan
penah tak p.a2 bising?????
nak tak korang rasa umur dh cecah 55 gitu baru dpt cecah kanan
hah itu lah realitinya jawatan SETIAUSAHA PEJABAT ni

orang kata kiteorang tak penting
tp bila kiteorang nak cuti susahnya nak dapat
alasan takda sapa nak ganti

bila kiteorang takde kt opis g kursus ker apa
hp tak penah lah sunyi
setiap masa berbunyi tanya itu ini
file dekat mana...surat mana....minit kt sapa
sedangkan semuanya korang boleh check goe atau buku rekod surat
tp malas kan....
keja leceh....
leceh2 tu lah yg kiteorg hadap setiap hari

tak boleh hilang walau setengah hari
tetap lah kena keji

tp bila kita mintak ganti
mcm2 alasan yang diberi

takde kerja
tp tahu plak korg mengeluh bila duduk di tempat kami

kadang2 sebelum nak memperkatakan tentang org lain
cermin2 lah diri sendiri

cikweenkata : lama dh tak membebel gini....maaf lh pada yg terasa hati

xoxo - cikween

Thursday, September 6, 2012

MASA YANG CEPAT BERLALU

me and my cousin
rasanya dalam ramai2 sepupu sepapat belah daddy
kiteorg je sebaya

dia lah yg paling rapat
sebab dh tentu lah sebaya kan

waktu cuti sekolah
adalah waktu yang paling aku nantikan
yerlah waktu cuti je dapat luangkan masa dengan dia

sama ada lepak umah atok ataupun umah dia
tiap2 hari memang main je lah kan
tak ingat nak belajar langsung

tahun dimana feminin menjadi kegilaan semua
kiteorg siap menari2 kt rumah
pasang kaset and menari

bajet konon2 feminin lah kan

seronok
waktu kecik mana tahu apa itu masalah ke apa
tahu enjoy je

g penang, genting highland, cameron

result SPM kiteorg pn sama
pelik kan sedangkan takda lah study sama2 pun
cuma dia beruntung lah sebab dpt sambung dari diploma then ke ijazah

aku cuma ada diploma cabuk je
but soon insyallah

owh sekarang dh jd inspektor dh cousin aku ni
masih bujang trang tang tang

so sapa2 yg rasa nk beristerikan inspektor
cuba lah isi borang

hahahahhaa

cepat masa berlalu
dh menginjak usia 30 tahun dh kiteorg
uisshh dh tua sgt

semoga hubungan kekeluargaan ini kekal sampai bila-bila
amin

cikweenkata : dh tua kan....

xoxo - cikween

Tuesday, September 4, 2012

CINTA MENCINTAI

aku dan dia sangat mencintai

cinta yang tiada siapa boleh menghalangnya

cinta mati

cinta yang tidak mengenal rupa

cinta yang tidak membezakan darjat

bercinta lamanya
rindu merindui

sehinggakan tidak boleh dipisahkan lagaknya

dimana ada aku
disitu ada dia
si cinta hati ku

setelah sekian lama
hubungan cinta suci murni ini
maka terhasil lah LEMAK yang tidak boleh dinyahkan

ya
hasil dari hubungan cintaku dengan MAKANAN

hahahahaha

padan muka

cikweenkata : x boleh nk stop makan huwaaaa

xoxo - cikween

Monday, September 3, 2012

KEMATANGAN YANG TIDAK SEJAJAR DENGAN USIA

tajuk memang melampau
sengaja lah kan nak mengundang kontroversi

ini bukan pasal sapa2 pun
and tak penah terniat pn nk tujukan kt siapa
cuma luahan hati kecil ni je

dunia blog ni semakin membesar
banyak blog2 yang tumbuh bagaikan cendawan
serius zaman dr blogdrive dulu
boleh dikira je berapa yang benar2 aktif

lambakan blog yang ku rasa
sama seperti lambakan warga asing di malaysia
kualitinya di mana???

contoh
ini contoh jangan terasa ya
dulu aku suka baca blog si polan ni
cerita tentang keluarga
tentang dunia kerja...anak2
sekarang dah berubah
sekejap2 update blog sambil post muka bajet comel
terus potong
mmg lah dia tak paksa pn sapa2 baca blog dia
blog dia sukahati dia lah nk update apa
tp aku sebagai pembaca setia memang kecewa

tinggal lah cebisan blog
yang masih mementingkan kualiti penulisan
cerita tentang kehidupan perasaan
untuk dikongsi bersama

mereka yang benar-benar punya jiwa dalam penulisannya
pasti kita dapat pembaca dapat merasakannya

salam

cikweenkata : blog oh blog

xoxo - cikween

Monday, August 27, 2012

KELABU BUKAN TAIK ANJING

tamat sudah hari raya
eh raya ada sebulan lagi
maksud aku cuti raya

how's ur hari raya?
me???
happy lah sebab raya dengan family kan
tahun ni tema sume kelabu

baju aku dpt last minit
harga pn baru 50 hengget je
ok lah dari takde kan

raya tahun ni kt umah aku jer
takde g mana pun
balik KL
balik port dickson
balik melaka kejap

tp seronok
seronok dengan aksi melantak memasing nya
makan tak hengat kan
sudah nya raya kedua cirit birit
hahahahaha

kdg2 raya ni tak perlu nak berlebih2
bersederhana
ikut apa yang termampu

yg penting pengisian raya

pagi - mandi sunat aidilfitri
solat sunat raya
bersalaman
makan

juga ziarah menziarahi

simple je pengisian raya aku
janji mereka yg tersayang ada kt sisi
alhamdulillah

cikweenkata : semoga lebih murah rezeki selepas ini...tanggungjawab bertambah dan makin berat....

xoxo - cikween